Οι διαφόρων ειδών «Τατσόπουλοι» σάστισαν και φάνηκαν πολύ μικροί, μπροστά στην αποθέωση που έκανε η Ζιλιέτ Μπινός στην Ορθοδοξία!

Να που έφτασε η δύσμοιρη πατρίδα μας. Να αναγνωρίζουν τα θησαυρίσματά της οι ξένοι και να τα αναθεματίζουν οι γραικύλοι. Με τα εγχώρια όρνεα του μηδενισμού να κατατρώνε τις σάρκες της Ελλάδας και να λυσσούν εναντίον κάθε ελληνικής και ορθόδοξης αξίας, έρχονται από το πουθενά κάποια λόγια που λειτουργούν σαν βάλσαμο για κάθε Έλληνα χριστιανό που δεν έχει παραδώσει την ψυχή του στο μίσος για τις ρίζες του. Και τα φαρμακερά φίδια δαγκώνουν την ίδια τους τη γλώσσα και δηλητηριάζονται.

Τέτοια ήταν τα ακριβά λόγια της συγκινημένης Ζιλιέτ Μπινός, που βρέθηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και ομολόγησε τον θαυμασμό της για τους Αγίους της Ελλάδας, για τον Παΐσιο, για το Βυζάντιο και την τέχνη του, αλλά και για τα ελληνορθόδοξα μοναστήρια, ως αξίες και σταθερές που γεμίζουν τη διαδρομή της και της προσφέρουν αίσθημα εξύψωσης, όπως είπε.

«Οι ουρανοί και οι θάλασσές σας είναι έμπνευση», είπε η αγαπημένη Γαλλίδα ηθοποιός και συνέχισε: «Η ιστορία σας, η φιλοσοφία σας, οι Άγιοί σας και ιδιαίτερα ο Άγιος Παΐσιος γεμίζουν την διαδρομή μου. Είχα την πιο υπέροχη ημέρα σήμερα στην Θεσσαλονίκη. Βυζάντιο, μοναστήρια, περπάτησα στον δρόμο, ένιωσα τις πέτρες και τα δέντρα, έφαγα το υπέροχο ψωμί και ψάρι σας, ενώ θαύμαζα ταυτόχρονα τους υπέροχους βυζαντινούς θησαυρούς. Τι όμορφη πόλη. Εύχομαι τα καλύτερα για το φεστιβάλ…».

Τι να πρωτονοιώσει κανείς, ακούγοντας αυτά τα λόγια; Θαυμασμό για την καθάρια ματιά της Ζιλιέτ Μπινός ή ντροπή για εμάς; Μάλλον και τα δύο μαζί. Είναι θλιβερό πάντως πόση τυφλότητα έχει ο Έλληνας για την αμύθητη κληρονομιά του. Στον μικρόκοσμό μας όπου δεν ζει η Ζιλιέτ Μπινός, έχουμε διαφόρων ειδών «Τατσόπουλους» να κρώζουν καθημερινά με σκοπό να αφανίσουν την Ορθοδοξία και να εξαλείψουν τους Αγίους από τη συνείδηση του κόσμου.

Και έρχεται μια Γαλλίδα για να καταθέσει αυτό που βλέπει πεντακάθαρα, ότι αρχαιοελληνικό πνεύμα και Ορθοδοξία είναι μια αδιάσπαστη ιστορική συνέχεια στο μεγαλείο της Ελλάδας. Πατώντας στον σπερματικό λόγο της αρχαίας Ελλάδας, οι Άγιοι ήρθαν να υπερπληρώσουν τον σκοπό της φιλοσοφίας, αφού η αναζήτηση του Θείου πήρε τη θέση της από την ενσαρκωμένη αποκάλυψη του Θεανθρώπου.

Και πόσο μάλλον έχει την αξία της αυτή η ομολογία, εφόσον προέρχεται από πολίτη μιας χώρας που άνθισε το κίνημα του Διαφωτισμού, για να καταλήξει εντέλει στον σημερινό ζόφο της εποχής μας, που αναγκάζει πολλούς σκεπτόμενους ευρωπαίους να αναζητήσουν καταφύγιο στα ανόθευτα νάματα της Ορθοδοξίας, στον κατά Θεόν ανθρωπισμό που είναι ο μόνος αληθινός ανθρωπισμός.

Αυτό ως απάντηση σε όσους αχρείους λένε τη γνωστή ανοησία ότι η Ελλάδα υφίσταται τον… «σκοταδισμό» της Ορθοδοξίας, επειδή δεν πέρασε… διαφωτισμό. Ορίστε λοιπόν, δείτε τι λέει μια ηθοποιός που έρχεται από αυτήν την παράδοση. Διψάνε οι άνθρωποι του πνεύματος να βρουν αληθινά νοήματα αφού η Δύση έχει στερέψει σαν άνυδρο ξεροτόπι. Κι εμείς οι Έλληνες, αντί να ξεδιψάσουμε στην αιώνια πηγή που αναβλύζει η αγία πίστη μας, αποζητούμε την πνευματική ξηρασία της Δύσης, που μας φαντάζει και σαν πρόοδος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ζιλιέτ Μπινός εδώ και κάμποσα χρόνια έχει μαγνητιστεί από την Ορθόδοξη πίστη, μαθαίνει για τους Αγίους της, είναι θαυμάστρια της Βυζαντινής Αγιογραφίας και μάλιστα είχε και την επιθυμία να επισκεφθεί τον τάφο του Άγιου Παΐσιου. Έχει αξία να φωτίσουμε και μια άλλη πτυχή της Μπινός από τον καιρό της πανδημίας, αφού η δημοφιλής ηθοποιός τάχθηκε εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού που επέβαλλε ο Μακρόν και στηλίτευε την πολιτική εκβιασμού σε εργαζόμενους, όπως για παράδειγμα στους υγειονομικούς.

Με λίγα λόγια μιλάμε για μια γυναίκα με ελεύθερο πνεύμα, που αντιπροσωπεύει την υγιή πλευρά της Γαλλίας, και όχι εκείνο το ψηλαφητό σκοτάδι που είδαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Ακούγοντας ξανά και ξανά τα συγκινητικά λόγια της ηθοποιού, δεν μπορείς παρά να μπεις σε στενάχωρους παραλληλισμούς και να κουνήσεις με απογοήτευση το κεφάλι.

Από τη μία έχουμε μια από τις μεγαλύτερες ηθοποιούς της Γαλλίας να εξυψώνει τους Αγίους μας, και από την άλλη έχουμε τον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη να βγάζει «ρητορική μίσους» τα λόγια των αγίων. Από τη μία έχουμε τη Μπινός να αποθεώνει τον Βυζαντινό πολιτισμό και από την άλλη έχουμε στην Ελλάδα μια προσπάθεια να εξαφανιστεί το Βυζάντιο από κάθε υπόληψη, από κάθε προβολή και από κάθε προώθηση. Ο πιο εμβληματικός ναός του Βυζαντίου, η Αγιά Σοφιά μαγαρίζεται από τους Τούρκους που την έκαναν Τζαμί, και η «ελληνέζικη» κυβέρνηση δεν άλλαξε ούτε… πλευρό στον ύπνο της. Ακόμα, η Μπινός γοητεύτηκε από την πνευματική ακτινοβολία του Άγιου Παΐσιου και εδώ έχουμε γεμίσει μαϊντανούς που κάνουν καριέρα είτε με το να βλασφημούν τον Άγιο – είτε με το να εκμεταλλεύονται εμπορικά το όνομα του.

Πάντως, τη σαστιμάρα των αντιχριστιανών στο άκουσμα των λόγων της Ζιλιέτ Μπινός, θαρρείς και μπορούσες να τη νιώσεις στην ατμόσφαιρα. Πολλοί είναι εκείνοι που ανέβασαν… πίεση με αυτήν την ομολογία. Γκρεμίστηκε για άλλη μια φορά ο ψεύτικος κόσμος που με τόση επιμέλεια χτίζουν. Ειδικά η αναφορά στον Παΐσιο, κουκουλώθηκε από τα μεγάλα MME. Παγωμάρα και αμηχανία επικράτησε, αλλά έλα ντε που δεν μπορούσαν και να το θάψουν εντελώς, αφού επρόκειτο για τη διεθνή προβολή μιας ταινίας με κορυφαίους ηθοποιούς (η «Επιστροφή» του Ουμπέρτο Παζολίνι που εμπνέεται από την Οδύσσεια, με πρωταγωνιστές τον Ρέιφ Φάινς και τη Ζιλιέτ Μπινός).

Δεν πειράζει. Περαστικά τους. Όσο και να πολεμούν την Ορθοδοξία, θα εμφανίζονται κάποιοι «ξένοι» για να υμνούν το μεγαλείο της, χωρίς να έχουν κανένα συμφέρον για να το κάνουν.

Οραματίζομαι ένα ελληνόπουλο με καλή προαίρεση, που αν και μεγαλώνει σε μια προδομένη πατρίδα που του κρύβουν το φως της Ορθοδοξίας, έρχεται πάντα η ώρα που ακούει κάποια ομολογία σαν της Ζιλιέτ Μπινός. Και να πώς μπορεί να μπει ο ευλογημένος σπόρος στον λογισμό. Και έτσι να γεννηθούν τα γόνιμα ερωτήματα: «ποιος είναι ο Παΐσιος; Γιατί τον αποστρέφονται παθολογικά οι υλόφρονες; Γιατί τον εκτιμά τόσο μια ηθοποιός παγκοσμίου φήμης; Τι έχουν να μου πουν οι Άγιοι για το αδιέξοδο που βιώνω; Τι έδωσε στην ανθρωπότητα το Βυζάντιο; Ποια είναι η πνευματική και ιστορική κληρονομιά μου; Γιατί δεν μου μαθαίνουν σχεδόν τίποτα για όλα αυτά;».

Αυτή είναι η μεγάλη δύναμη της ομολογίας και γι’ αυτό την τρέμουν και λυσσομανούν εναντίον της. Φυτεύει σπόρους που μπορεί να γίνουν ολάνθιστα δέντρα.

 

  Ελευθέριος Ανδρώνης

 

ΠΗΓΗ: https://trelogiannis.blogspot.com