1
  • Συνδυάστε την τεχνολογία με οικονομία και ζεσταθείτε χωρίς… απώλειες!
  • Χρησιμοποιείστε συνδυαστικά τις προτάσεις αυτές και κρατήστε τις τσέπες σας γεμάτες.
  • Ρυθμίζετε πάντα τον θερμοστάτη σε μια μόνιμη θερμοκρασία έτσι ώστε να κάνετε μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμων.
Για το χειμώνα που σιγά-σιγά δείχνει τις άγριες διαθέσεις του δείτε πως μπορείτε να προετοιμαστείτε για να κάνετε τα θερμαντικά σώματα να αποδίδουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους κι ακόμη περισσότερο.

Υπάρχουν κάποια πραγματάκια που για να τα αποκτήσετε κοστίζουν ελάχιστα μπροστά όμως στην οικονομία που θα κάνουν στην τσέπη σας δεν συγκρίνεται με τίποτα.

Θερμοστατικές Κεφαλές: Τοποθετείστε θερμοστατικές κεφαλές σε κάθε θερμαντικό σώμα του σπιτιού σας έτσι ώστε να διαχειρίζεστε κάθε σώμα χωριστά ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε δωματίου. Αν για παράδειγμα ένας χώρος του σπιτιού χρησιμοποιείται λιγότερο από κάποιους άλλους δεν χρειάζεται το σώμα που βρίσκεται στο δωμάτιο αυτό να λειτουργεί στην ίδια θερμοκρασία με εκείνο ενός  χώρου που χρησιμοποιείται περισσότερο.
Με την αυτονομία σε κάθε θερμαντικό σώμα θα καταφέρετε να μειώσετε σημαντικά τα έξοδα του πετρελαίου σε ιδιαίτερα σημαντικό βαθμό. Τις θερμοστατικές συσκευές θα τις βρείτε σε καταστήματα με υδραυλικά εξαρτήματα.
2
Οι τιμές των θερμαντικών κεφαλών ξεκινούν από τα 3€ και διατίθενται στο εμπόριο με αναλογικό και ηλεκτρονικό σύστημα λειτουργίας.
Ενισχυτές Θερμότητας: Οι ενισχυτές θερμότητας είναι συσκευές που τοποθετούνται πάνω στα θερμαντικά σώματα και είναι σχεδιασμένες να απορροφούν το θερμό αέρα που βγαίνει από τα σώματα και να τον διαχέουν ομοιόμορφα σε όλο το χώρο του δωματίου που βρίσκονται αποτρέποντας κατ’ αυτό τον τρόπο τη συσσώρευση της ζέστης μόνο στην οροφή, όπως συνήθως γίνεται.
Παράλληλα, με τη χρήση τους επιτυγχάνεται η μείωση του χρόνου που χρειάζεται ένας χώρος για να ζεσταθεί μέχρι και πέντε φορές γρηγορότερα καθώς μετατρέπουν τα θερμαντικά σας σώματα σε αερόθερμα. Τις συσκευές αυτές θα τις βρείτε σε καταστήματα πώλησης ηλεκτρικών συσκευών αλλά και στο διαδίκτυο.
3
Οι ενισχυτές θερμότητας μετατρέπουν τα σώματα καλοριφέρ σε αερόθερμα.
Ανακλαστήρες θερμότητας: Τοποθετήστε στο πίσω μέρος των θερμαντικών σας σωμάτων ανακλαστήρες θερμότητας για να κερδίσετε, μέσω της ανάκλασης, τη θερμοκρασία που διαφεύγει από την πίσω πλευρά των σωμάτων και που στην ουσία καταχράται αδίκως ο τοίχος πάνω στον οποίο βρίσκεται το θερμαντικό σας σώμα.
Ανακλαστήρες θερμότητας υπάρχουν στο εμπόριο σε διάφορες μορφές υλικού παραγωγής όπως αυτά των φύλλων αλουμινίου ή μελαμίνης, λείας επιφάνειας ή με πτερύγια, αλλά και άλλων εύκαμπτων και συνθετικών υλικών όπως αντίστοιχα αυτά της ηλιοπροστασίας των παρμπρίζ των αυτοκινήτων.
4
Πολύ οικονομική λύση έκτακτης ανάγκης είναι να τυλίξετε ένα χαρτόνι, στις διαστάσεις του θερμαντικού σας σώματος, με αλουμινόχαρτο. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε εδώ.
Συμβουλή για το τέλος: Αν η οικονομική σας κατάσταση σας επιτρέπει να αλλάξετε τα παλιά σας θερμαντικά σώματα με αυτά νέας τεχνολογίας τότε μη διστάσετε να το κάνετε καθώς όσο και να σας κοστίσει η αλλαγή αυτή, η απόσβεση των χρημάτων θα γίνει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα αφού τα σώματα νέας τεχνολογίας είναι σχεδιασμένα για καλύτερη λειτουργία των σωμάτων, με μεγαλύτερη απόδοση και έξυπνη λειτουργία για εξοικονόμηση καυσίμων.