Η Ελλάδα δεν είναι μόνο μια χώρα με ηλιόλουστες παραλίες, όμορφα βουνά ή γραφικά παραδοσιακά χωριά… Ούτε μόνο η χώρα του Περικλή και του Αριστοτέλη, του Οδυσσέα, του Θησέα και του Ιάσωνα.
Είναι επίσης μια χώρα όπου διατηρείται ανόθευτη, εδώ και 2000 χρόνια, η αυθεντική πνευματική παράδοση και κληρονομιά του Χριστιανισμού, όπως τη δίδαξε ο Ιησούς Χριστός, τη διέδωσαν οι μαθητές Του, οι Απόστολοι, και την εφάρμοσαν εδώ και 20 αιώνες χιλιάδες χριστιανοί, άντρες και γυναίκες, αλλά ακόμη και παιδιά, αποκτώντας αυτογνωσία, βαθιά σοφία, πνευματική ισορροπία, ειρήνη και ενότητα με το συνάνθρωπο, με όλα τα πλάσματα του κόσμου και με τον ίδιο τον Ιησού Χριστό.
Τέτοιους ανθρώπους στην Ελλάδα μπορεί κάποιος να συναντήσει ακόμη και σήμερα, αρκεί να έχει ανοιχτά τα μάτια της ψυχής του.
Πρόκειται για την πνευματική παράδοση και κληρονομιά της Ορθόδοξης Εκκλησίας, την οποία φυσικά η Ελλάδα μοιράζεται με όλους τους ορθόδοξους χριστιανούς λαούς της Γης (όπως οι αδελφοί μας οι Ρώσοι, οι Σέρβοι, οι Βούλγαροι, οι Ρουμάνοι, οι Ουκρανοί, οι Γεωργιανοί και γενικά οι ορθόδοξοι χριστιανικοί πληθυσμοί σε όλο τον κόσμο).
Τόπους όπου έζησαν άγιοι, ασκητές και μάρτυρες, μεγάλοι πνευματικοί αγωνιστές και διδάσκαλοι (άντρες και γυναίκες), συναντά ο ταξιδιώτης στην ελληνική γη σε κάθε βήμα του.
Πάρα πολλοί άνθρωποι από όλο τον κόσμο πραγματοποίησαν αυτό το ταξίδι και άλλαξε η ζωή τους. Όχι μόνο έγιναν ορθόδοξοι χριστιανοί, αλλά και μεταλαμπάδευσαν τους πνευματικούς θησαυρούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας στις πατρίδες τους.
Αυτούς τους θησαυρούς (που προσφέρονται δωρεάν σε κάθε άνθρωπο και σε όλο τον κόσμο, ακριβώς όπως ο Θεός δωρεάν «ανατέλλει τον ήλιο και προσφέρει τη βροχή») σας προσκαλούμε να τους γνωρίσετε.
Αυτό φυσικά είναι κάτι πολύ περισσότερο από τουρισμό· είναι ένα ταξίδι ζωής, ένα ταξίδι προς την καρδιά και την ψυχή μας, προς το συνάνθρωπό μας και προς τον Ήλιο της Δικαιοσύνης, τον Ιησού Χριστό.