ΕΚΔΟΣΗ – ΔΙΑΘΕΣΗ : ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΥ
 Σε εποχές κρίσιμες για την Εκκλησία του Χριστού καλούμεθα όλοι να καταθέσουμε την μαρτυρία και ομολογία μας, χωρίς να φοβούμεθα τις τυχόν δυσμενείς επιπτώσεις που μπορεί να έχη σ’ εμάς.

Και η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη. Κρίσιμη, γιατί επιχειρείται μια πολυμέτωπη, πολύπλευρη και λυσσαλέα επίθεσις κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.
Το αντιεκκλησιαστικό μένος κάποιων στελεχών του κυβερντώντος κόμματος και άλλων κομμάτων, που είχε προς καιρόν καταλαγιάσει , επανέρχεται στο προσκήνιο δριμύτερο και αποφασισμένο να δώση τα τελικά χτυπήματα κατά του απ’ αιώνων δεσμού της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας με το Έθνος, ώστε να γίνη η Πατρίδα μας ένα άθρησκο έθνος.
Ακούγοντας τις δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και την συγχορδία των «προοδευτικών δημοσιογράφων κατά της Εκκλησίας μας, έχω την άισθησι ότι κινούνται στην σφαίρα του παραλόγου.
Δεν είναι παράλογο να παραγνωρίζεται ότι οι Πατέρες του Νέου Ελληνισμού , οι ήρωες και οι μάρτυρες , στους οποίους οφείλουμε την εθνική μας ελευθερία, όλοι αγωνίσθηκαν «για του Χριστού την πίστι την αγία και της πατρίδος την ελευθερία»; Κατά το κοινώς λεγόμενον, θα τρίζουν τα κόκκαλα του Μακρυγιάννη, του Κολοκοτρώνη, των Υψηλάντηδων και των άλλων αγωνιστών. Ακόμη και των τελευταίων ηρώων μας τυ 1940, που έχοντας την ελπίδα τους στην Παναγία μας αγωνίσθηκαν για να αναχαιτήσουν τους εισβολείς και έσπειραν τα κόκκαλά τους στα βουνά της Βορείου Ηπείρου.
Δεν είναι παράλογο να επιχειρήται ο περαιτέρω αποχριστιανισμός του λαού, σε εποχή που τα ναρκωτικά έχουν σαπίσει και αχρηστεύσει ένα μεγάλο μέρος της νεολαίας μας με τάσι συνεχούς αυξήσεώς των, σε εποχή που η ανηθικότητα η διαφθορά κυριαρχούν ακόμη και στην δημόσια ζωή;
Χωρίς Θεό, λέγει ο Ντοστογιέφσκη, όλα επιτρέποντα. Άθεο κράτος, άθεη παιδεία, άθεος στρατός σημαίνει διεύρυνσι του κακού των απελπισμένων ανθρώπων, αύξησι της εγκληματικότητας, διάλυσι περισσοτέρων οικογενειών και αύξησι του αριθμού των παιδιών που θα μείνουν ανέστια και θα πληρώσουν τα διαζύγια των γονέων τους. Σημαίνει ακόμη ότι η κοινωνία μας, την οποία ενώνει η Εκκλησία, θα μείνη μία διασπασμένη κοινωνία χωρίς κανένα ενωτικό δεσμό.
Σήμερα που τα κόμματα κομματιάζουν την κοινωνία μας, όπως το κάνουν και άλλοι θεσμοί (π.χ. οι ομάδες του ποδοσφαίρου), η Εκκλησία κρατά στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ενωμένους τους Έλληνες, έστω και αν ο δεσμός που τους ενώνει με αυτήν είναι για άλλους ισχυρός και για άλλους χαλαρός.
Μήπως έχει κανείς την αφέλεια να πιστεύη ότι η είσοδός μας στην ΟΝΕΣ θα μπορέση να αντικαταστήση την Εκκλησία μας σαν συνεκτικός ιστός της κοινωνίας μας;
Κτυπάτε, κτυπάτε λοιπόν, κύριοι «προοδευτικοί» (πολιτικοί και δημοσιογράφοι), την Εκκλησία μας, όπως κάποτε Σας είχε ειπή ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ μετά τον Αγιασμό που ετέλεσε στην Βουλή. Ιδική Σας θα είναι η ευθύνη για ό,τι θα επακολουθήση.
Γράφω τις γραμμές αυτές με πόνο για την αδικία που επιχειρείται εις βάρος του πολλές φορές προδωμένου λαού μας.
Τώρα που ο λαός μας έχει ανάγκη από την πατροπαράδοτο Πίστι του, Σείς προσπαθείτε να τον αποξενώσετε από αυτήν.
Τώρα που πολλοί Έλληνες, και μάλιστα νέοι, επιστρέφουν με υπαρξιακή αναζήτησι στην μάνα τους, την Εκκλησία, Σείς προσπαθείτε να την πλήξετε, να την συκοφαντήσετε και να την αμαυρώσετε.
Η στάσι Σας αυτή φανερώνει πόσο ξένοι είστε προς αυτό που έχει ανάγκη, πιστεύει και αναζητεί ο λαός.
Σας προσκαλώ να έλθετε στον Άγιον Όρος, να ιδήτε πόσοι Έλληνες (στην πλειονότητά τους νέοι) κάθε ημέρα έρχονται για να ενισχύσουν ή να εύρουν την πατροπαράδοτο Πίστι τους.
Και το φαινόμενο αυτό δεν παρατηρείται μόνο στον Άγιον Όρος, αλλά και σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο.
Και ακόμη δεν είναι παράλογο , χάριν της προστασίας δήθεν των μειονοτήτων, να προσβάλλεται η μεγίστη πλειονότης του ελληνορθοδόξου λαού; Δεν τολμώ να πιστεύσω το λεχθέν, ότι με το πρόσχημα της προστασίας των μειονοτήτων σκοτεινές δυνάμεις αποβλέπουν στον διαμελισμό της Πατρίδος μας, όπως έγινε στην πρώην Γιουγκοσλαβία.
Δεν είναι παράλογο οι Εβραίοι να απαιτούν την μη αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες, όταν το κράτος του Ισραήλ η αναγραφή είναι υποχρεωτική και όταν απαγορεύεται η εγκατάστασις σ’ αυτό Εβραίων που έγιναν Χριστιανοί; Δεν είναι παράλογο οι Μουσουλμάνοι να απαιτούν την ανέγερσιν στην Αθήνα, όχι μόνο Τζαμιού αλλά και Ισλαμικού Κέντρου, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι οι φανατικού ισλαμισταί χρησιμοποιούν τα Τζαμιά για άσκησι προπαγάνδας και διείσδυσι σε χριστιανικές χώρες; Και ακόμη όταν στις ισλαμικές χώρες που θα χρηματοδοτήσουν το Τζαμί όχι μόνο δεν επιτρέπεται η ανέγερσις Ορθοδόξων Ναών αλλά ούτε καν να κάνουν οι Χριστιανοί δημοσίως το σημείο του Σταυρού;
Δεν είναι παράλογο, τέλος, η μειοψηφία να θέλη να επιβληθή στην πλειοψηφία;

Αγαπητοί κύριοι «προοδευτικοί», θέλετε να μας επιβάλετε, να επιβάλετε σε ένα ολόκληρο λαό, την αντιεκκλησιαστική Σας γραμμή χωρίς να λαμβάνετε υπ’όψιν την Ιστορία του, τους ήρωές του, την θέλησί του.