Σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) το 250/ο του πληθυσμού των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσιάζει κάποια ψυχική διαταραχή ή κάποιες ήπιες ψυχικές διαταραχές. Το μεγάλο αυτό ποσοστό αντανακλά τη γενικότερη κρίση, πνευματική και οικονομική, πού περνά η σύγχρονη κοινωνία ως αποτέλεσμα της ευμάρειας  και του καταναλωτισμού.
          Η οικονομική κρίση, που όλοι παραδέχονται ότι είναι πρωτίστως κρίση αξιών, έχει ως αποτέλεσμα να «κλέβει» από τους ανθρώπους την ειρήνη, τη χαρά και την ηρεμία. Η εμφάνιση φοβιών, ανασφάλειας, καχυποψίας και άγχους απομονώνει τους ανθρώπους και κατά συνέπεια αποδομεί την κοινωνία.
          Έχουμε χρέος όλοι  απέναντι στα παιδιά μας, αλλά και στις νέες γενιές, να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Μια ζωή ψυχικά ισορροπημένη, για την οποία η ευθύνη της διασφάλισης της ανήκει στον καθένα μας. Ας μην επιρρίπτουμε τις ευθύνες για την ψυχική μας ηρεμία στους άλλους.
          Αν ο καθένας μας πλησιάσει τον Θεό και ζήσει σύμφωνα με τον Νόμο Του, με αγάπη και συγχωρητικότητα, εντιμότητα, ταπείνωση και τις άλλες ευαγγελικές αρετές, ενισχυμένοι με τη χάρη των αγίων  μυστηρίων, τότε είμαστε σίγουροι, ότι η ανθρώπινη ψυχή θα βρει την πολυπόθητη ειρήνη και θα βιώνει τη χαρά της βασιλείας του Θεού στην επίγεια ζωή.

          «Αγία ΛΥΔΙΑ», τ. 507